Competiția “Tânărul Antreprenor” – Etapa a II-a
Marti, 28.03.2023, între orele 13:00 – 16:00, va avea loc Etapa a II-a a competiției “Tânărul Antreprenor”, la Hotel My Continental Sibiu (Strada Calea Dumbrăvii 2-4, Sibiu 550324), organizată în cadrul proiectului ”Acces spre succes”, cod PN2058, coordonat de Fundaţia Europeană pentru Consultanţă, Implementare şi Dezvoltare (FECID), în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Sibiu, România, Inspectoratul Școlar Județean Mures, România, University of South-Eastern, Norvegia, Innovius As, Norvegia
Comeptiția se adresează elevilor înscriși în clasele V-IX la una dintre școlile din județele Sibiu și Mureș participante la proiect și are ca scop:
- stimularea spiritului antreprenorial și de lucru în echipă;
- stimularea creativității;
- învățarea principalelor noțiuni antreprenoriale;
- înțelegerea și formularea unei aplicații de proiect;
- dezvoltarea capacității de a crea un plan de acțiune coerent și logic de la o idee;
- dezvoltarea abilităților de prezentare în fața publicului.
În cadrul evenimentului vor fi prezentate proiectele echipelor de elevi care au fost desemnate câștigătoare în Etapa I – competiția din cadrul școlilor. Această etapă a avut loc în februarie/martie 2023 în cele 12 școli partenere din proiect: Școala Gimnazială Albești, Școala Generală Nr.3 Târnăveni, Școala Gimnazială “Ion Dacian” Saschiz, Școala Gimnazială Sîncraiu de Mureș, Școala Gimnazială Alma, Școala Gimnazială Octavian Goga din Rășinari, Școala Gimnazială Cristian, Școala Gimnazială Axente Sever, Colegiul Tehnic „August Treboniu Laurian” din Agnita, Școala Gimnazială “Georg Daniel Teutsch” Agnita, Școala Gimnazială “Badea Cîrțan” Cârțișoara, Școala Gimnazială „Lucian Bologa” Marpod.
În etapa a II-a fiecare școală parteneră va fi reprezentată de o echipă formată din 5 elevi care vor prezenta public ideea lor de afacere și proiectul la care au lucrat în perioada comeptiției pentru desemnarea echipei câștigătoare și a celui mai bun proiect.
Echipa câștigătoare va beneficia de un schimb de experiență în Norvegia. Vizita va fi un mix de activități recreaționale și turistice, dar și de vizite la incubatoare de afaceri pentru ca elevii să vadă instituții în cadrul cărora se susține colaborativ antreprenoriatul. Pentru echipele clasate pe locurile 2 și 3 se vor oferi premii materiale.
Proiectul ”Acces spre succes” își propune să aducă o contribuție activă la creșterea gradului de coeziune economică și socială la nivel local și național prin îmbunătățirea competențelor formale și non-formale ale copiilor din ciclul gimnazial, creșterea gradului de promovabilitate a acestora în licee prin dezvoltarea abilităților, cunoștințelor și competențelor necesare profesionale pentru locuri de muncă cu un grad de calificare mai ridicat.
Persoanele interesate sunt rugate să confirme participarea printr-un email trimis pe adresa comunicare@fecid.ro.
Începe competiția “Tânărul Antreprenor” în școlile partenere din Sibiu și Mureș
În cadrul proiectului ”Acces spre succes”, cod PN2058, coordonat de Fundaţia Europeană pentru Consultanţă, Implementare şi Dezvoltare (FECID), se dă startul copmetiției “Tânărul Antreprenor”, ce se adresează elevilor înscriși în clasele V-IX la una dintre școlile din județele Sibiu și Mureș participante la proiect. Această activitate are ca scop:
- stimularea spiritului antreprenorial și de lucru în echipă;
- stimularea creativității;
- învățarea principalelor noțiuni antreprenoriale;
- înțelegerea și formularea unei aplicații de proiect;
- dezvoltarea capacității de a crea un plan de acțiune coerent și logic de la o idee;
- dezvoltarea abilităților de prezentare în fața publicului.
Elevii înscriși la competiție se vor organiza în grupe compuse din 5 participanți și vor elabora câte o propunere de mini-proiecte pe o temă considerată de interes pentru îmbunătățirea comunității din care fac parte. Echipa câștigătoare va beneficia de o excursie în Norvegia. Echipele clasate pe locurile II și III vor primit premii materiale.
Proiectul ”Acces spre succes” își propune să aducă o contribuție activă la creșterea gradului de coeziune economică și socială la nivel local și național prin îmbunătățirea competențelor formale și non-formale ale copiilor din ciclul gimnazial, creșterea gradului de promovabilitate a acestora în licee prin dezvoltarea abilităților, cunoștințelor și competențelor necesare profesionale pentru locuri de muncă cu un grad de calificare mai ridicat.
Școlile care sunt parteneri asociați ai proiectului sunt: Școala Gimnazială Albești, Școala Gimnazială “Ion Dacian” Saschiz, Școala Gimnazială Sîncraiu de Mureș, Școala Gimnazială Alma, Școala Gimnazială Octavian Goga din Rășinari, Școala Gimnazială Cristian, Școala Gimnazială Axente Sever, Școala Gimnazială ,,Georg Daniel Teutsch’’ din Agnita, Școala Gimnazială “Badea Cîrțan” Cârțișoara, Școala Gimnazială „Lucian Bologa” Marpod, Colegiul tehnic „August Treboniu Laurian” Agnita.
Proiectul beneficiază de un grant în valoare de 1.448.247 € oferit de Norvegia prin Granturile Norvegiene în cadrul Programului Dezvoltare locală. Obiectivul proiectului vizează prevenirea abandonului școlar și/sau părăsirii timpurii a școlii, prin intermediul unui set de activități educaționale, non-formale și de integrare socială adresate unui număr de 980 de copii cu vârste cuprinse între 10 și 16 ani, în situații de risc de abandon școlar, din 12 școli din județele Sibiu și Mureș, în majoritate din mediul rural.
Descarcă de aici documentele necesare înscrierii la competiția Tânărul Antreprenor:
Conferința intermediară de diseminare a rezultatelor obținute în cadrul proiectului Acces spre Succes
În perioada 16 – 17 noiembrie 2022 a avut loc Conferința intermediară de diseminare a rezultatelor obținute în cadrul proiectului Acces spre Succes (PN2058), finanțat de Norvegia prin Granturile Norvegiene în cadrul Programului Dezvoltare locală.
Proiectul este coordonat de Fundaţia Europeană pentru Consultanţă, Implementare şi Dezvoltare (FECID) în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Sibiu, România, Inspectoratul Școlar Județean Mures, România, University of South-Eastern, Norvegia, Innovius As, Norvegia.
Conferința a fost deschisă de discursurile de bun-venit adresate de Conf. univ. dr. Daniela Preda – Manager proiect, Fundația FECID, Prof. drd. Sabin-Gavril Pășcan – Inspector școlar general, ISJ Mureș, Prof. Emilian – Marius Novac, Inspector școlar general, ISJ Sibiu, Prof. Monica-Adriana Munteanu – Inspector școlar general adjunct, ISJ Sibiu, Prof. univ.dr. Lasse Berntzen, University of South-Eastern, Norway, Dr. Anna St. Hansen – Manager proiect, Innovius AS, Norway, Conf. Univ. Dr. Aurelia Tomșa – Academia de Studii Economice din Moldova.
Prezentările din cadrul Conferinței intermediare au fost dedicate următoarele tematici de interes pentru participanți:
- prezentarea metodologiei psihologiei pozitive ca instrument de sprijin pentru evitarea abandonului școlar, atelier de lucru susținut de Prof.univ.dr. Lasse Berntzen de la University of South-Eastern, Norway;
- prezentarea proiectului, a activităților desfășurate și a rezultatelor intermediare, obținute în prima jumătatea a perioadei de implementare (activități educaționale și remediale, tabere, cursuri de formare pentru profesori, schimbul de experiență din Norvegia, etc),
- prezentarea metodologiei competiției Tânărul antreprenor și a formularelor de concurs, urmată de o sesiune de întrebări & răspunsuri;
- exemple de bună practică de la școlile gimnaziale parteneri asociați ai proiectului: Școala Gimnazială Nr. 3 Târnăveni, Școala Gimnazială Sîncraiu de Mureș, Școala Gimnazială Octavian Goga din Rășinari, Școala Gimnazială Axente Sever;
- prezentarea Strategiei pentru reducerea abandonului școlar prin utilizarea instrumentelor psihopedagogiei pozitive.
La Conferința intermediară au participat reprezentanți ai inspectoratelor școlare din Sibiu și Mureș, reprezentanți ai partenerilor internaționali și cadre didactice de la școlile care sunt parteneri asociați ai proiectului, precum și reprezentanți ai mediului academic local și internațional.
Proiectul ”Acces spre succes” își propune să aducă o contribuție activă la creșterea gradului de coeziune economică și socială la nivel local și național prin îmbunătățirea competențelor formale și non- formale ale copiilor din ciclul gimnazial, creșterea gradului de promovabilitate a acestora în licee și prin dezvoltarea abilităților, cunoștințelor și competențelor necesare profesionale pentru locuri de muncă cu un grad de calificare mai ridicat.
Prin proiectul „Acces spre succces”, 980 de copii cu vârste cuprinse între 10 și 16 ani, în situații de risc de abandon școlar, din 12 școli din județele Sibiu și Mureș, în majoritate din mediul rural, vor beneficia de activități educaționale, non-formale și de integrare socială în vederea prevenirii abandonului școlar și/sau părăsirii timpurii a școlii. Proiectul se derulează pe o perioadă de 30 de luni, între 01.09.2021 și 28.02.2024 în localitățile Agnita, Alma, Axente Sever, Marpod, Cârţişoara, Cristian, Răşinari (jud. Sibiu) și Albești, Saschiz, Târnăveni, Sîncraiu de Mureş (jud. Mureș) și beneficiază de un grant în valoare de 1.448.247 € oferit de Norvegia prin Granturile Norvegiene în cadrul Programului Dezvoltare locală. Obiectivul proiectului vizează creșterea participării școlare cu cel puțin 10% a unui număr de 400 de copii din grupul țintă primar și creșterea ratei de tranziție în învățământul școlar superior (clasa a-IX-a) cu 1,5% pe perioada implementării proiectului.
Conferința intermediară de diseminare a rezultatelor obținute în cadrul proiectului Acces spre Succes
În perioada 16 – 17 noiembrie 2022, va avea loc Conferința intermediară de diseminare a rezultatelor obținute în cadrul proiectului Acces spre Succes (PN2058), finanțat de Norvegia prin Granturile Norvegiene în cadrul Programului Dezvoltare locală.
Proiectul este coordonat de Fundaţia Europeană pentru Consultanţă, Implementare şi Dezvoltare (FECID) în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Sibiu, România, Inspectoratul Școlar Județean Mures, România, University of South-Eastern, Norvegia, Innovius As, Norvegia.
Proiectul ”Acces spre succes” își propune să aducă o contribuție activă la creșterea gradului de coeziune economică și socială la nivel local și național prin îmbunătățirea competențelor formale și non- formale ale copiilor din ciclul gimnazial, creșterea gradului de promovabilitate a acestora în licee și prin dezvoltarea abilităților, cunoștințelor și competențelor necesare profesionale pentru locuri de muncă cu un grad de calificare mai ridicat.
Prin proiectul „Acces spre succces”, 980 de copii cu vârste cuprinse între 10 și 16 ani, în situații de risc de abandon școlar, din 12 școli din județele Sibiu și Mureș, în majoritate din mediul rural, vor beneficia de activități educaționale, non-formale și de integrare socială în vederea prevenirii abandonului școlar și/sau părăsirii timpurii a școlii.
Prezentările din cadrul Conferinței intermediare vor include următoarele tematici de interes pentru participanți: prezentarea proiectului, a activităților desfășurate și a rezultatelor obținute, exemple de bună practică, prezentarea metodologiei psihologiei pozitive ca instrument de sprijin pentru evitarea abandonului școlar, prezentarea metodologiei competiției Tânărul antreprenor. La Conferința intermediară vor participa reprezentanți ai inspectoratelor școlare din Sibiu și Mureș, reprezentanți ai partenerilor internaționali și cadre didactice de la școlile care sunt parteneri asociați ai proiectului.
Proiectul se derulează pe o perioadă de 30 de luni, între 01.09.2021 și 28.02.2024 în localitățile Agnita, Alma, Axente Sever, Marpod, Cârţişoara, Cristian, Răşinari (jud. Sibiu) și Albești, Saschiz, Târnăveni, Sîncraiu de Mureş (jud. Mureș) și beneficiază de un grant în valoare de 1.448.247 € oferit de Norvegia prin Granturile Norvegiene în cadrul Programului Dezvoltare locală. Conferința intermediară a proiectului Acces spre succes (PN2058) se va desfășura în zilele de miercuri, 16.11.2022 (orele 16.00 – 19.00) și joi, 17.11.2022 (orele 9.00 – 14.00), la Hotel Hilton Sibiu (Strada Pădurea Dumbrava 1, Sibiu 550399).
Conferința intermediară a proiectului “Acces spre Succes”
Schimb de experiență – Vizită de lucru în Drammen, Norvegia
În perioada 31 august – 3 septembrie 2022, un număr de 27 de cadre didactice de la școli din județele Sibiu si Mureș, au participat la un Schimb de experiență – Vizita de lucru în Drammen, Norvegia, activitate organizată în cadrul proiectului Acces spre Succes (PN2058), finanțat de Norvegia prin Granturile Norvegiene în cadrul Programului Dezvoltare locală.
Proiectul este coordonat de Fundaţia Europeană pentru Consultanţă, Implementare şi Dezvoltare (FECID) în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Sibiu, România, Inspectoratul Școlar Județean Mures, România, University of South-Eastern, Norvegia și Innovius As, Norvegia.
În cadrul vizitei de lucru s-au desfășurat următoarele activități:
- vizitarea școlii Marienlyst Skole din orașul Drammen, Norvegia,
- întâlniri și discuții cu prof. Jon Espen Palm, directorul școlii Marienlyst Skole, și cu prof. Geir Forbord;
- prezentarea metodei Appreciative Enquiery de către prof. univ. dr. Lasse Berntezn, University of South-Eastern Norway;
- schimb de experiență și prezentări susținute de reprezentanți ai următoarelor instituții norvegiene locale: PPT Drammen – Sevicii Pedagogice și Psihologice și Protecția copilului, precum și
- prezentarea proiectului UNG11, ca exemplu de bună practică al școlii Kjøsterud Ungdomsskole Drammen de către Monica Kristel Søhus;
- discuții și mese rotunde dedicate instrumentelor și metodelor de reducere a absenteismului școlar și reducerea excluziunii sociale,
- realizarea unei Strategii de transfer instrumente inovative de învățământ.
Cadrele didactice participante au reprezentat cele 12 școli care sunt parteneri asociați ai proiectului: Școala Gimnazială Albești, Școala Generală Nr.3 Târnăveni, Școala Gimnazială “Ion Dacian” Saschiz, Școala Gimnazială Sîncraiu de Mureș, Școala Gimnazială Alma, Școala Gimnazială Octavian Goga din Rășinari, Școala Gimnazială Cristian, Școala Gimnazială Axente Sever, Colegiul Tehnic „August Treboniu Laurian” din Agnita, Școala Gimnazială “Georg Daniel Teutsch” Agnita, Școala Gimnazială “Badea Cîrțan” Cârțișoara, Școala Gimnazială „Lucian Bologa” Marpod.
Cursul de formare “Consiliere și orientare vocațională”

Fundaţia Europeană pentru Consultanţă, Implementare şi Dezvoltare (FECID) a organizat cursul de formare “Consiliere și orientare vocațională”, desfășurat în perioada 8 -10 iulie 2022, cu prezența a 26 cadre didactice de la școli din județele Sibiu și Mureș. Durata cursului de formare a fost de 16 ore și a fost derulat în cadrul proiectului “Access spre Succes” (PN2058), finanțat de Norvegia prin Granturile Norvegiene în cadrul Programului Dezvoltare locală.
Cadrele didactice au participat la sesiuni de formare care să le înlesnească utilizarea de instrumente de identificare a intereselor vocaționale, aptitudinilor și valorilor, instrumente de identificare și recunoaștere a profesiilor compatibile cu profilul personal, formularea de obiective profesionale pentru carieră și surse de identificare a situației reale pe piața de muncă cu scopul asistării elevilor în dezvoltarea personală și a parcursului profesional.
Proiectul ”Acces spre succes” își propune să aducă o contribuție activă la creșterea gradului de coeziune economică și socială la nivel local și național prin îmbunătățirea competențelor formale și non-formale ale copiilor din ciclul gimnazial, creșterea gradului de promovabilitate a acestora în licee prin dezvoltarea abilităților, cunoștințelor și competențelor necesare profesionale pentru locuri de muncă cu un grad de calificare mai ridicat. Cele 5 sesiuni de formare, organizate lunar începând cu luna aprilie, au avut drept scop echiparea cadrelor didactice – membri ai Partenerilor Asociați – cu competențele necesare pentru activități de remediere a problemelor copiilor din grupul țintă primar.
Cadrele didactice participante au reprezentat școli care sunt parteneri asociați ai proiectului: Gimnazială Albești, Școala Gimnazială “Ion Dacian” Saschiz, Școala Gimnazială Sîncraiu de Mureș, Școala Gimnazială Alma, Școala Gimnazială Octavian Goga din Rășinari, Școala Gimnazială Cristian, Școala Gimnazială Axente Sever, Școala Gimnazială ,,Georg Daniel Teutsch’’ din Agnita, Școala Gimnazială “Badea Cîrțan” Cârțișoara, Școala Gimnazială „Lucian Bologa” Marpod, Colegiul tehnic „August Treboniu Laurian” Agnita.
Cursuri de educație antreprenorială și TIC pentru cadre didactice din județele Sibiu și Mureș
În perioada 10 – 12 iunie 2022, un număr de 29 de cadre didactice de la școli din județele Sibiu si Mureș, au participat la sesiuni de formare, organizate în cadrul proiectului Acces spre Succes (PN2058), finanțat de Norvegia prin Granturile Norvegiene în cadrul Programului Dezvoltare locală.
Proiectul este coordonat de Fundaţia Europeană pentru Consultanţă, Implementare şi Dezvoltare (FECID) în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Sibiu, România, Inspectoratul Școlar Județean Mures, România, University of South-Eastern, Norvegia, Innovius As, Norvegia.
Sesiunile de formare ale cadrelor didactice au fost susținute de formatori din Norvegia, având ca tematici generale Bazele educației antreprenoriale și Educația de bază TIC, în scopul sprijinirii participanților în dezvoltarea de competențe necesare pentru identificarea problemelor din școli și elaborarea unor propuneri de proiecte relevante pentru școala și comunitatea de unde provin.
În urma participării la sesiunile de formare cadrele didactice au luat cunoștință de posibilitățile și procedura de acordare a unor mini-granturi pentru implementarea de proiecte, în școlile de proveniență, care să contribuie la prevenirea abandonului școlar. Cadrele didactice participante au reprezentat școli care sunt parteneri asociați ai proiectului: Școala Gimnazială Albești, Școala Generală Nr.3 Târnăveni, Școala Gimnazială “Ion Dacian” Saschiz, Școala Gimnazială Sîncraiu de Mureș, Școala Gimnazială Alma, Școala Gimnazială Octavian Goga din Rășinari, Școala Gimnazială Cristian, Școala Gimnazială Axente Sever, Colegiul Tehnic „August Treboniu Laurian” din Agnita, Școala Gimnazială “Badea Cîrțan” Cârțișoara, Școala Gimnazială „Lucian Bologa” Marpod,

Cursul de formare “Instrumente inovative de predare, realizarea de planuri remediale individuale”
Fundaţia Europeană pentru Consultanţă, Implementare şi Dezvoltare (FECID) a organizat cursul de formare “Instrumente inovative de predare, realizarea de planuri remediale individuale”, desfășurat în perioada 6-8 mai 2022, cu prezența unui număr de 18 cadre didactice de la școli din județele Sibiu și Mureș. Durata cursului de formare a fost de 16 ore și a fost derulat în cadrul proiectului “Access spre Succes” (PN2058), finanțat de Norvegia prin Granturile Norvegiene în cadrul Programului Dezvoltare locală.
Cadrele didactice au participat la sesiuni de formare menite să contribuie dezvoltarea competențelor de proiectare, organizare și desfășurare a procesului de învățământ în paradigma școlii inclusive și a competențelor de valorificare a spațiului de învățare și a curriculumului școlar în funcție de cerințele specifice ale elevilor din grupul țintă primar.
Cadrele didactice participante au reprezentat școli care sunt parteneri asociați ai proiectului: Gimnazială Albești, Școala Generală Nr.3 Târnăveni, Școala Gimnazială “Ion Dacian” Saschiz, Școala Gimnazială Alma, Școala Gimnazială Octavian Goga din Rășinari, Școala Gimnazială Cristian, Școala Gimnazială Axente Sever, Școala Gimnazială ,,Georg Daniel Teutsch’’ din Agnita, Școala Gimnazială “Badea Cîrțan” Cârțișoara.

Cursul de formare “Dezvoltarea abilităților socio-emoționale și de comunicare”
Fundaţia Europeană pentru Consultanţă, Implementare şi Dezvoltare (FECID) a organizat cursul de formare “Dezvoltarea abilităților socio-emoționale și de comunicare”, desfășurat în perioada 8 – 10 aprilie 2022, cu prezența unui număr de 18 cadre didactice de la școli din județele Sibiu și Mureș. Durata cursului de formare a fost de 16 ore și a fost derulat în cadrul proiectului “Access spre Succes” (PN2058), finanțat de Norvegia prin Granturile Norvegiene în cadrul Programului Dezvoltare locală. Cadrele didactice au participat la sesiuni de formare menite să contribuie la îmbunătatirea competențelor și abilităților de intervenție psihopedagogică, cum ar fi înțelegerea mecanismelor de comunicare, instrumente de mediere a conflictelor, dezvoltarea încrederii, autonomiei, inițiativei și a identității.
Cadrele didactice participante au reprezentat școli care sunt parteneri asociați ai proiectului: Gimnazială Albești, Școala Generală Nr.3 Târnăveni, Școala Gimnazială “Ion Dacian” Saschiz, Școala Gimnazială Sîncraiu de Mureș Școala Gimnazială Alma, Școala Gimnazială Octavian Goga din Rășinari, Școala Gimnazială Cristian, Școala Gimnazială Axente Sever, Școala Gimnazială ,,Georg Daniel Teutsch’’ din Agnita .

COMUNICAT privind selecția grupului țintă în cadrul proiectului ”Acces spre succes”
În cadrul proiectului ”Acces spre succes”, cod PN2058, coordonat de Fundaţia Europeană pentru Consultanţă, Implementare şi Dezvoltare (FECID), s-a încheiat prima etapă de înscriere a elevilor aflați în situația de risc de abandon școlar, cauzată de diverși factori obiectivi, care se intenționează să fie îmbunătățiți prin intermediul proiectului. Un număr de 358 elevi, 245 din județul Sibiu și 113 din județul Mureș vor participa la activități menite a preveni abandonul școlar. Astfel, în raport cu situația școlară, personală și socială ale acestora se propune o abordare integrată a procesului de învățare a copiilor din grupul țintă, prin activități de pregătire formală, activități de pregătire non-formală și prin activități informale:
- Activități de sprijin educațional care vor fi desfășurate cu scopul stimulării, participării și prevenirii abandonului/părăsirii timpurii a școlii, atât în perioada programului școlar, cât și în afara acestuia, precum și pentru reintegrare școlară;
- Activități de educație non-formală și de petrecere a timpului liber care vor fi desfășurate cu scopul consolidării cunoștințelor și competențelor școlare dar mai ales formării și dezvoltării abilităților și competențelor elevilor care au interese și preocupări care nu pot fi satisfăcute prin intermediul curriculumului formal;
- Servicii medicale, acordare stimulente care au drept scop susținerea socială și medicală, necesare pentru o viață normală;
- Activități specifice individualizate în funcție de caracteristicile și nevoile fiecărui elev care vor fi realizate cu scopul satisfacerii nevoilor elevilor cu cerințe educaționale speciale și orice tip de dezavantaj educațional și social.
Prin acest proces integrat se realizează susținerea copiilor printr-un program holistic care facilitează intervenția în toate tipurile de activități în care un copil cu risc de abandon școlar este activ.
Proiectul se derulează pe o perioadă de 30 de luni, între 01.09.2021 și 28.02.2024 în localitatile Agnita, Alma, Axente Sever, Marpod, Cârţişoara, Cristian, Răşinari (jud. Sibiu) si Albesti, Saschiz, Târnăveni, Sîncraiu de Mureş (jud. Mureș), în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Sibiu, Inspectoratul Școlar Județean Mures, University of South-Eastern, Norvegia și Innovius As, Norvegia.
Conferința de lansare a proiectului
Fundaţia Europeană pentru Consultanţă, Implementare şi Dezvoltare (FECID), în calitate de beneficiar, a organizat Conferința online de lansare a proiectului ”Acces spre succes”, PN2058, în perioada 19.01.2022 – 20.01.2022, cu prezența unui număr de peste 70 de participanți.
În cadrul conferinței de lansare a proiectului, prezentarile au inclus urmatoarele tematici de interes pentru participanți: prezentarea proiectului si activităților, prezentarea metodologiei de selectare și monitorizare a copiilor în situații de risc, schimb de experiență în identificarea și monitorizarea copiilor în situații de risc, stimularea creativității și implicării copiilor prin evenimente de tip hackathon în proiectul „Acces spre Succes”, prezentarea planului de formare profesori în cadrul proiectului „Acces spre Succes”.