A8
Realizarea de activitati de consiliere parentală
Obiectivul activității:
Abilitarea părinților cu înțelegerea și constientizarea necesară pentru a putea îmbunătăți mediul familial în care se află copii în situații de risc.
Participarea va facilita părinților întelegerea mecanismelor comunicării, conștientizarea nevoilor de comunicare, întelegerea unor reguli de comunicare eficientă pentru îmbunătățirea atmosferei în familie și a relațiilor dintre membrii acestora, și le va permite realizarea unui plan de schimbare a modului de comunicare în familie.
Atelierele vor familiariza părinții cu conceptul de autoritate, le va permite cunoașterea stilurilor de educație parentală, întelegerea beneficiilor educației autoritative și elucidarea miturilor legate de educație.
Prin participarea la astfel de ateliere, părinții for fi familiarizați cu conceptele de caracter și personalitate, li se va prezenta importanța caracterului în dezvoltarea personală și se vor identifica împreună cu ei perioade optime de dezvoltare a caracterului. De asemenea atelierul va facilita înțelegerea mecanismelor de formare a caracterului de către părinți.
În sesiunile de lucru părinții vor învăța să identifice factori generatori de conflicte în familie, să exploreze mecanismele conflictelor familiale, să înțeleagă conflictul între generații și să găsească posibile soluții pentru rezolvarea conflictelor din familie.